Dit is Trein Spot Locatie: 12

Station Simpelveld - ZLSM

<-- Vorige locatieVolgende locatie -->

Deze lokatie op de kaart

Foto's, gemaakt op deze lokatie

Foto wordt geladen. Even geduld...
Stoomlocomotief B 1220 van de ZLSM is zojuist uit Schin op Geul aangekomen in Simpelveld en zal omlopen voor een nieuwe rit naar Valkenburg
Stoomlocomotief B 1220 van de ZLSM is zojuist uit Schin op Geul aangekomen in Simpelveld en zal omlopen voor een nieuwe rit naar Valkenburg
Stoomlocomotief B 1220 van de ZLSM staat in Simpelveld klaar met een trein klaar voor een nieuwe rit naar Valkenburg
Een ZLSM trein bestaand uit drie railbussen is zojuist uit Simpelveld vertrokken met een trein naar Vetschau

Ligging en omgeving

De spotlocatie is het perron van station Simpelveld. Dit station is het hoofdstation van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij en ligt op de splitsing van de voormalige spoorlijnen Maastricht - Aken en Simpelveld - Kerkrade.

Type spoorlijn en verkeer

Station Simpelveld het voormalige station van Simpelveld welk is gelegen op de splitsing van de spoorlijnen Maastricht - Aken en Simpelveld - Schaesberg, de voormalige Miljoenenlijn. De trajecten Simpelveld - Schin op Geul ( Valkenburg), Simpelveld - Kerkrade en Simpelveld - Vetschau (D) zijn tegenwoordig eigendom van de ZLSM die daar een museumlijn exploiteert. Gedurende de maanden Maart t/m Oktober wordt op diverse dagen in de week een treindienst uitgevoerd. Er rijden dan treinen bestaande uit door stoomlocomotieven getrokken historische rijtuigen en dieselmotorwagens.

Routebeschrijving

Vanuit Maastricht, volg de N278 richting Aken. Na het verlaten van Nijswiller, sla links bij de rotonde af naar de N281 richting Simpelveld. Volg de N281 tot aan de afslag Simpelveld; ga hier linksaf. In Simpelveld, ga bij de rotonde rechtdoor, direct onder het spoor door en vervolgens de eerste straat links en vervolgens weer de eerste links. Rijd langs het stationsgebouw tot aan de parkeerplaats bij het stationsgebouw.

Vanuit Eindhoven en Roermond over autosnelweg A2, neem bij knooppunt Kerensheide de afslag naar de A76 richting Heerlen. Neem afslag 7 Simpelveld en buig onderaan de afrit rechtsaf naar de N281 richting Simpelveld. Volg de N281 tot aan de afslag Simpelveld; ga hier rechtsaf. In Simpelveld, ga bij de rotonde rechtdoor, direct onder het spoor door en vervolgens de eerste straat links en vervolgens weer de eerste links. Rijd langs het stationsgebouw tot aan de parkeerplaats bij het stationsgebouw.

Coördinaten voor navigatiesysteem

Bij gebruikmaking van een navigatiesysteem, kunnen onderstaande coördinaten gebruikt worden:
Lat  N 50° 49’ 53”  (50.831482°)
Long  O 5° 58’ 42”  (5.978392°)

Parkeren

Er is voldoende mogelijkheid tot parkeren op de parkeerplaats langs het spoor naast het stationsgebouw.

Openbaar vervoer

Per trein is Simpelveld alleen te bereiken met de museumtrein. De dichtstbij gelegen bushalte is halte Oranjeplein van Arriva buslijn 21 Heerlen – Gulpen of Arriva buslijn 47 Kerkrade – Gulpen. Vanaf hier is het een korte wandeling naar het ZLSM treinstation.

Eten en drinken

In de monumentale stationsrestauratie van station Simpelveld is Brasserie Miljoenenlijn gevestigd. Verder bevinden er zich in het dorp Simpelveld diverse horecagelegenheden.

Zonnekompas op SunCalc.net

Klik op deze link voor het zonnecompas van deze locatie op SunCalc.net.

De link opent met de huidige dag. Het kan nodig zijn om de datum en de tijd naar uw bezoek aan te passen aan te passen.

Er zijn 168 locaties aanwezig in de database.



De laatste 5 toegevoegde locaties

Joppe

Maartensdijk

Loenersloot

Spaarnebrug

Fort aan den Ham

Locaties op +/- 5 tot 10 km afstand

Station Schin op Geul
8 km

Bahnhof Aachen West
8.6 km

Friedrichweg, Aachen
8.8 km

Gemmenicher Tunnel Oostzijde, Aachen
9.2 km

Locaties op +/- 5 km afstand

Aachen Hbf
10.6 km

Station Valkenburg
11.1 km

Aachen Süd (Gr)
11.5 km

Moresnet Viaduct westzijde, Plombières
12.8 km

Moresnet Viaduct oostzijde, Plombières
12.8 km