Dit is Trein Spot Locatie: 11

Station Schin op Geul

<-- Vorige locatieVolgende locatie -->

Deze lokatie op de kaart

Foto's, gemaakt op deze lokatie

Foto wordt geladen. Even geduld...
Stoomlocomotief E2 1040 vertrekt met een trein van de ZLSM uit Schin op Geul naar Simpelveld
Stoomlocomotief E2 1040 vertrekt met een trein van de ZLSM uit Schin op Geul naar Simpelveld
Een Veolia treinstel type Velios met een trein Maastricht - Heerlen tijdens de stop in Schin op Geul
Een Veolia treinstel type Velios met een trein Heerlen - Maastricht tijdens de stop in Schin op Geul

Ligging en omgeving

De spotlocatie is het perron van vorkstation Schin op Geul aan de spoorlijn Heerlen – Schin op Geul – Maastricht. Het station is rustig gelegen in het Limburgse heuvellandschap, aan de de noordkant van het van het dorp Schin op Geul.

Type spoorlijn en verkeer

Het traject Maastricht - Heerlen is dubbelsporig, geëlektrificeerd en kent alleen personenvervoer. Het treinverkeer bestaat uit 2 sneltreinen en 2 stoptreinen per uur per richting van Veolia, welke worden gereden met treinstellen van het type GTW. In de maanden maart t/m Oktober is station Schin op Geul tevens halteplaats voor de ZLSM museumtreinen welke gedurende deze maanden een aantal keren per week worden gereden. In Schin op Geul sluit de spoorlijn van de ZLSM aan op de traject Maastricht – Heerlen. Het traject Maastricht - Heerlen is dubbelsporig, geëlektrificeerd en kent alleen personenvervoer. Het treinverkeer bestaat uit 2 sneltreinen en 2 stoptreinen per uur per richting van Arriva, welke worden gereden met treinstellen van het type Flirt.

In de maanden Maart t/m Oktober is station Schin op Geul tevens halteplaats voor de ZLSM museumtreinen welke gedurende deze maanden een aantal keren per week worden gereden. In Schin op Geul sluit de spoorlijn van de ZLSM aan op de traject Maastricht – Heerlen.

Routebeschrijving

Vanuit Eindhoven, Roermond over autosnelweg A2, neem bij knooppunt Kerensheide de afslag naar de A76 richting Heerlen. Neem afslag Nuth en sla onderaan de afrit linksaf richting Heerlen. Ga bij de verkeerslichten rechtsaf richting Valkenburg. Volg de N298 en ga op de rotondes bij de opritten naar de A79 rechtdoor. Rijd na het passeren van de overweg rechtdoor tot aan de T-kruising. Vanaf hier volg (A).

Vanuit Maastricht en Heerlen over autosnelweg A79 neem afslag 4 Hulsberg. Sla onder aan de afrit rechtsaf richting Valkenburg. Rijd na het passeren van de overweg rechtdoor tot aan de T-kruising. Vanaf hier, volg (A).

(A) Ga bij de T-kruising linksaf, buig met de weg mee naar rechts, ga rechtdoor over de rotonde en buig vervolgens met de weg mee naar links door Valkenburg, Volg de N595. In Schin op Geul ga linksaf naar de Breeweg, overgaand in de Tolhuisstraat. Ga bij de T-kruising rechtsaf en gelijk linksaf naar de Vinkenbergstraat. Steek de overweg over en ga linksaf naar de parkeerplaats.

Coördinaten voor navigatiesysteem

Bij gebruikmaking van een navigatiesysteem, kunnen onderstaande coördinaten gebruikt worden:
Lat  N 50° 51’ 22”  (50.856171°)
Long  O 5° 52’ 15”  (5.870929°)

Parkeren

Er is voldoende parkeermogelijkheid op de naast het station gelegen parkeerplaats.

Openbaar vervoer

Station Schin op Geul is goed bereikbaar per trein vanuit Maastricht en Heerlen. De dichtstbij gelegen bushalte is halte Valkenburger van buslijn 54 Geleen / Valkenburg - Gulpen. Vanaf de bushalte loop naar de kruising met de Breeweg. Loop door de Breeweg welke overgaand in de Tolhuisstraat. Ga bij de T-kruising linksaf. Loop langs de kerk naar de spoorlijn en steek over bij de overweg.

Eten en drinken

Eten en drinken is verkrijgbaar in de horecagelegenheid op het station. In het dorp Schin op Geul zijn meer gelegenheden, of ga anders naar Valkenburg.

Zonnekompas op SunCalc.net

Klik op deze link voor het zonnecompas van deze locatie op SunCalc.net.

De link opent met de huidige dag. Het kan nodig zijn om de datum en de tijd naar uw bezoek aan te passen aan te passen.

Er zijn 168 locaties aanwezig in de database.De laatste 5 toegevoegde locaties

Joppe

Maartensdijk

Loenersloot

Spaarnebrug

Fort aan den Ham

Locaties op +/- 5 km afstand

Station Valkenburg
3.1 km

Locaties op +/- 5 tot 10 km afstand

Station Simpelveld - ZLSM
8 km

Locaties op +/- 5 km afstand

Gemmenicher Tunnel Oostzijde, Aachen
15.9 km

Friedrichweg, Aachen
15.9 km

Bahnhof Aachen West
16.4 km

Moresnet Viaduct westzijde, Plombières
17.3 km

Moresnet Viaduct oostzijde, Plombières
17.5 km

Aachen Süd (Gr)
18.2 km

Aachen Hbf
18.3 km