Dit is Trein Spot Locatie: 16

Binnenhavenweg, Lelystad

<-- Vorige locatieVolgende locatie -->

Deze lokatie op de kaart

Foto's, gemaakt op deze lokatie

Foto wordt geladen. Even geduld...

Ligging en omgeving

De locatie bevindt zich aan de noordkant van Lelystad, achter een hoog hek op een braak liggend stuk land vlakbij industrieterrein Oostervaart. Met goed schoeisel is de redelijk toegankelijk. De verwachting is echter dat in de toekomst de begroeiing zal toenemen, waardoor de locatie moeilijk toegankelijk wordt. Het zicht richting Lelystad wordt gedeeltelijk geblokkeerd door een viaduct. Richting Dronten is het zicht zodanig vrij dat een trein volledig zichtbaar is.

Type spoorlijn en verkeer

De locatie ligt aan het traject Lelystad - Dronten van de dubbelsporige Hanzelijn. Op dit traject rijden 2 intercity’s en 2 sprinters per uur per richting. De intercity's worden gereden met treinstellen type ICM en DDZ en soms VIRM. De sprinters worden voornamelijk gereden met treinstellen type SNG en soms SLT. In geval van werkzaamheden en andere redenen rijdt er ook een omgeleide intercity Amsterdam - Berlijn, bestaande uit NS 1700 met Duitse rijtuigen.

Routebeschrijving

Komend uit de richting Emmeloord over de A6, neem afslag 11 Lelystad-Noord. Ga onderaan de afslag rechtsaf over de rotonde richting Lelystad. Rijdt onder het viaduct door en ga bij de eerste rotonde rechtsaf. Ga de eerste weg rechts, rijdt over het eerder gekruiste viaduct en parkeer in een van de zijstraten op het industrieterrein. Loop vervolgens langs het fietspad naar de spotlocatie.

Komend uit de richting Almere over de A6, neem afslag 11 Lelystad-Noord. Ga onderaan de afslag rechtsaf over de rotonde richting Lelystad. Rijdt onder het viaduct door van autosnelweg A6 en ga na het volgende viaduct bij de eerste rotonde rechtsaf. Ga de eerste weg rechts, rijdt over het eerder gekruiste viaduct en parkeer in een van de zijstraten op het industrieterrein. Loop vervolgens langs het fietspad naar de spotlocatie.

Komend vanuit de richting Harderwijk, neem autosnelweg A6 richting Emmeloord. Volg vervolgens de routebeschrijving komend uit de richting Almere.

Coördinaten voor navigatiesysteem

Bij gebruikmaking van een navigatiesysteem, kunnen onderstaande coördinaten gebruikt worden:
Lat  N 52° 32’ 51”  (52.547661°)
Long  O 5° 31’ 28”  (5.524405°)

Parkeren

Parkeren kan op het industrieterrein Oostervaart. Vanaf daar is het een korte wandeling langs het fietspad naar de spotlocatie.

Openbaar vervoer

Ga met de trein naar station Lelystad. Neem daar buslijn 145 naar Swifterband. Stap uit bij de halte Steenstraat. Loop in de richting waar de bus vandaan kwam naar de rotonde en ga hier naar rechts. Loop langs het fietspad tot aan het viaduct en houdt hier rechts aan tot aan de spotlocatie.

Eten en drinken

In de directe omgeving zijn geen gelegenheden om iets te eten of te drinken. Ga hiervoor naar het centrum van Lelystad.

Zonnekompas op SunCalc.net

Klik op deze link voor het zonnecompas van deze locatie op SunCalc.net.

De link opent met de huidige dag. Het kan nodig zijn om de datum en de tijd naar uw bezoek aan te passen aan te passen.

Er zijn 168 locaties aanwezig in de database.De laatste 5 toegevoegde locaties

Joppe

Maartensdijk

Loenersloot

Spaarnebrug

Fort aan den Ham

Locaties op +/- 5 km afstand

Grote Praambult, Lelystad (Oostvaardersplassen)
15.9 km

Overijsselsepad, Dronten
17.5 km

Kotterbos, Almere (Oostvaardersplassen)
19.6 km